مباحث کیفیت ساخت در نظر اول دغدغه کارفرما و سازنده تلقی میگردد، اما با اندکی تامل مشخص میشود که بهره برداران، مالکان و بطور مشخص ساکنین، نزدیکترین درک را از کیفیت ساخت خواهند داشت. لذا برخی تمهیدات به منظور افزایش سطح اطمینان از حصول کیفیت و تناسب آن برای شرایط بهره برداری بواسطه احقاق حق عمومی باید مدنظر قرار گیرد.
روشهای سنتی ارزیابی، کنترل و اندازهگیری کیفیت بدون ساختار برنامهریزی شده و دستورالعملهای از پیش تائیدشده، کیفیت و ماندگاری سازهها را به مخاطره میاندازد. تضمین کیفیت با برنامهریزی دانش محور و تعیین الزامات شروع میشود و در ادامه با نگرش ارزیابی سطح دستیابی به این الزامات به کار خود ادامه میدهد. اطمینان از اجرای همه الزامات کیفی تعیین شده، عملیات تضمین کیفیت را تکمیل مینماید، اما روند بهرهبرداری نیز ممکن است نیازمند بازرسیهای دورهای باشد.
تنها يك راه حل واحد براي تضمین كيفيت وجود ندارد، بلكه با توجه به طیف گسترده عوامل موثر (عوامل درون سازمانی)، عوامل اساسی متفاوت همچون گوناگونی طراحان، تامینكنندگان، پيمانكارهای فرعی، مشتريان، مراجع بازرسی، بازرسها و غيـره... روش های متفاوتی وجود دارد.