جهت نیل به یک سازه سالم لازم است که طراحی اتصالات اعضای اصلی آن نظیر تیرها و ستون ها به یکدیگر با درنظرگرفتن وظیفه انتقال نیروها و تامین یکپارچگی سازه انجام شده باشد، چرا که نامناسب بودن اتصال منجر به عملکرد پیشبینی نشده سازه تحت اثر بارهای وارده میگردد.
در سازه فولادی تنوع زیادی برای اتصالات وجود دارد که کارفرما یا سازنده میتوانند به فراخور توان اجرایی، میزان دقت، سهولت اجرا، هزینه و یا دستگاههایی که کارخانه های ساخت در اختیار دارند، اتصال مورد نظر خود را انتخاب نمایند.
سازان توانایی طراحی انواع اتصالات سازه فولادی را دارد و در این زمینه گزینههای زیادی برای انتخاب تیم اجرایی وجود خواهد داشت. به طور مثال در پروژه مجتمع چند منظوره فرمانیه که ۱۱ کارخانه سازنده اسکلت به طور همزمان مشغول به کار بودند، به فراخور توانایی هر یک از سازندگان ۶ تیپ اتصال صلب و ۸ تیپ اتصال مفصلی طراحی گردید.
همچنین به منظور صنعتی سازی سازهها در پروژههای سازان این امکان وجود دارد که سازههایی بدون هرگونه استفاده از جوش در محل کارگاه ساخته شود.
مهندسین خلاق و مستعد سازان به کمک دانش فنی درخور توجه خود و با صرف چندین سال زمان، تمامی اتصالات ممکن برای سازههای فولادی را بررسی نموده و بر روند طراحی آنها تسلط یافتهاند. با تکیه بر همین دانش فنی برنامه طراحی اتصالات سازان تولید شده و بر اساس آن نقشههای اتصالات استانداردسازی شدهاند. تنوع اتصالاتی که در پروژههای ما اجرا شده اند نتیجه این فرآیند میباشد.
در این زمینه کتابی هم با حمایت سازان در زمینه اتصالات پیش پذیرفته در قابهای خمشی منتشر شده است که اطلاعات بیشتر آن را میتوانید در قسمت انتشارات سایت مشاهده نمایید.
لازم به ذکر است روند طراحی اتصالات در سازان همیشه در حال بروزرسانی با آخرین آییننامههای داخلی و خارجی منتشر شده، میباشد.
کارفرمایان محترم و مهندسین عزیز میتوانند برای سازههایی که طراحی شدهاند و یا در حال طراحی هستند از امکانات نرم افزار طراحی اتصال سازان به صورت مستقل استفاده نمایند.
همچنین سازان برای بررسی و بهینه سازی طرح مستقل اتصالات نیز اعلام آمادگی می نماید. به عنوان نمونه با بهینه سازی اتصالات در پروژه برجهای دوقلو در سال ۹۳ حدود ۲ میلیارد تومان صرفه جویی اقتصادی ایجاد شد.